Pišite nam

Fotografija je moćna poruka.

U vremenu dominacije slika ,auditorijum gotovo nikad ne sumnja u verodostojnost fotografije. Objavljena u printanim medijima ima još veću snagu.

Čitalac zna da se snimljeni dogadjaj zaista i desio.

Zajedno sa novinarima koji pišu, fotoreporteri imaju jedinstvenu priliku da upoznaju javnost sa dogadjajem ali i jedinstvenu odgovornost.

Sa željom da podstiče profesionalan rad novinskih fotografa Crne Gore, Mediteranski centar fotografije iz Bara organizuje Mont press photo dodelu godišnje nagrada za nabolju novinsku fotografuju u printanim medijima Crne Gore.

Mont Press Photo je u kalendar evropske fotografije kao contest profesionalnih novinskih fotografa. Mont press photo koji Mediteranski centar fotografije pokrenuo 2001 godine je, ne samo za posrednike izmedju dogadjaja i javnosti, već za sve ljude koji očekuju da budu korektno obavešteni o svemu što nas okružuje.

Vrijednosti korektne i nepristrasne informacije ovaj konkurs želi da afirmise i podstiče.


Laureat devetog Mont press phota je fotoreporter redakcije Vijesti NENAD MANDIĆ ,dok je dobitnik nagrade za najbolju sportsku fotografiju pristiglu na ovaj konkurs , fotoreporter redakcije Arena SAŠA MATIĆ dok u kategorijam slobodna i news pobjednik je LUKA ZEKOVIĆLaureat devetog Mont press phota je fotoreporter redakcije Vijesti LUKA ZEKOVIĆ sa fotografijom RAZLAZ,dok je dobitnik nagrade za najbolju sportsku fotografiju pristiglu na ovaj konkurs , fotoreporter redakcije Pobjede ŽELJKA ŠAPURIĆA sa fotografijom AKROBATA

 


Na ovogodišnjem konkursu u kategoriji top vijest pobedila je fotografija autora NIKOLE SAVELJIĆA naziv fotografije VASPITANJE. U kategoriji Slobodna slika pobedila je fotografija autora IVANA PETROVIĆA naziv fotografije IZMEĐU SNA I JAVE dok je u kategoriji sportska fotografija pobedila je fotografija autora SRĐANA BOLJEVIĆA pod nazivom STRUGAR - BAU

 


Pobjednik sedmog po redu Mont press photo takmicenja, dobitnik laskave titule najbolje objavljene fotografije godine u organizaciji MCP-a je kolor fotografija MAJE ĐURIĆ ĐORĐEVIĆ pod nazivom VOLONTER, dok je za najbolju sportsku fotografiju proglasena fotografija SRĐANA BOLJEVIĆA pod nazivom DO KRAJA.

 


Za najbolju nakonkursa Mont Press Photo 2006 izabrana je POŽAR autora LUKE ZEKOVIĆA foto-reportera lista Vijesti, dok za najbolju u kategoriji sportska izabrana je fotografija OGLEDALO autora DUŠANA DRAGOVIĆA iz dnevnog lista Dan.

 Najbolja fotografija na ovom konkursu U ČAMCU autora DUŠANA DRAGOVIĆA foto-reportera lista DAN, druga, je fotografija ŠTAFETA autora STEVA VASILJEVIĆA foto reportera ROJTERSA Dok je treca fotografija U TUNELU SOZINA autora ANTA BAKOVIĆA novinskog fotografa Vijesti iz Bara.

 Na četvrtom po redu Mont Press Photo konkursu za najbolju fotografiju odlukom tročlanog žirija izabrana je fotografija RADOJA ŽIVKOVIĆA, pod nazivom DAKIĆEVCI. Ostale Top 5 fotografija ovog konkursa su: DOČEK-Anta Bakovića, PODIZANJE ZASTAVE-Dragana Mijatovića, PROSJAKINJA - Dušana Dragovića i SEKUNDE - Nikole Saveljića

 

Žiri u sastavu predsjednik Risto Božović i clanovi Vojo Radonjić i Radoman Bogićević, proglasili su za najbolji rad fotografiju FORSIRANJE BARE - STEVO VASILJEVIĆ iz Publike, dok je drugu nagradu dobio ĐURIĆ ZORAN za fotografiju pod nazivom BADNJACI a treću nagradu je dobio RADOJE ŽIVKOVIĆ za fotografiju pod nazivom
BOL .

 

 


Pobjednik drugog po redu Mont press photo takmicenja, dobitnik laskave titule najbolje objavljene fotografije godine u organizaciji MCP-a je kolor fotografija NIKOLA SAVELJIĆ fotoreportera Dan-a , publikovana u dnevnom listu Dan. Na fotografiji je detalj sakupljanja sjena u Njegovudjama snimljen jula 2002 godine .

 Na prvom konkursu Mont Press Photo za najbolju novinsku fotografiju u organizaciji Mediteranskog centra fotografije, izabrana je fotografija ŽIVOTE ĆIRIĆA pod nazivom LJETO, dok je u kategoriji sportske fotografije nagradu dobio SAVO PRELEVIĆ sa fotografijom pod nazivom SENDVIČ.

 
Contacts Gallery Mont Pres Photo Webmaster